Kurv

0

Kurven er tom

Gå til produkter

Vores Bønner

Vores Bønner

Fyns Chokolade vælger premium kakaobønner, der vokser i unikke geografiske mikroklimaer eller terroirs. Disse klimatiske forhold i kombination med en kontrolleret høst- og fermenteringsprotokol og en nøje kontrolleret forsyningskæde resulterer i karakteristiske og unikke smagsprofiler.
Ligesom vin og kaffe har kakao en bred vifte af smage, aromaer og teksturer, hvilket resulterer i uendelige muligheder for chokolademagere. Der er mange faktorer, der påvirker kakaoens smagsprofil, såsom terroir, sort, gæring, transport, opbevaring, håndtering og selvfølgelig chokolademagernes håndværksfærdigheder.

Vi har bønner fra 3 forskellige lande: Belize, Den Dominikanske Republik og Guatemala
 

Belize 

 
Bønnerne kommer fra Maya Mountain i Belize og er nogle af de lækreste og mest aromatiske bønner man kan bruge til chokolade. 

Når man laver chokolade af disse bønder får man ikke kun en dyb og fyldig chokoladesmag. Men bønnerne har faktisk også noter af honning, rosiner og ananas. 
Men disse bønner giver ikke kun en umådeligt lækker og smagfuld chokolade.
De er nemlig også både bæredygtige og økologiske.
 
Når bønnerne skal høstes, er det vigtigt at det kun er de bedste bønner og at de håndteres på den rigtige måde. 
Bønnerne bliver derfor sorteret i hånden og opbevaret i miljøvenlige poser. 

Men derudover, er der også fokus på dem der høster bønnerne. 
De bliver nemlig betalt en fair pris pr kg bønner. På den måde bestemmer de helt selv hvor meget de vil arbejde og skal derfor heller ikke knokle for at nå en kvote. 
Biodiversitet bliver der også lagt stor vægt på, på farmene. Det giver nemlig et bedre miljø for planter og dyr at leve i, som i den anden ende giver bedre produkter. 
Bønnerne gror derfor blandt mange forskellige frugter og træer. 


Den Dominikanske Republik 

Disse lækre bønner kommer fra Den Dominikanske Republik og giver en rigtig lækker og frugtig smag til chokoladen. 

Når man laver chokolade med disse smagfulde perler, får man ikke kun en kraftig chokoladesmag. Bønnerne indeholder faktisk også noter af honning, bær og nødder. 
Men ud over at disse bønner giver en utrolig lækker og fyldig chokolade, så gør de faktisk også en masse gode ting for naturen og lændmændende. 
Når bønnerne skal høstes, er det vigtigt at det kun er de bedste bønner og at de håndteres på den rigtige måde. 
Bønnerne bliver derfor sorteret i hånden og fermenteret i trækasser. 

Men derudover, er der også fokus på dem der høster bønnerne. 
De bliver nemlig betalt en fair pris pr kg bønner. På den måde bestemmer de helt selv hvor meget de vil arbejde og skal derfor heller ikke knokle for at nå en kvote. 
Biodiversitet bliver der også lagt stor vægt på, på farmene. Det giver nemlig et bedre miljø for planter og dyr at leve i, som i den anden ende giver bedre produkter. 
Bønnerne er nemlig groet bland mange forskellige frugter og træer. 

Guatemala


Vores bønner fra Lachua i Guatemala er de nyeste i vores sortiment, men her er der heller ikke sparet på hverken smagen eller kvaliteten. 

Når man laver chokolade med disse bønner, får man en chokolade som er proppet med de lækreste noter af citrus, tropiske frugter og nødder. 

Og ligesom vores andre bønner, er disse bønner også bæredygtige og økologiske. 


Når bønnerne skal høstes, er det vigtigt at det kun er de bedste bønner og at de håndteres på den rigtige måde. Hver bønner bliver derfor sorteret i hånden og fermenteret i trækasser, for at sikre den bedst mulige kvalitet. 

Men derudover er der også stort fokus på dem der sår og høster bønnerne. 
Dette gøres ved at sikre gode vilkår og fair pris per tørret kg bønner. 

Biodiversitet er også vigtigt for bønderne, hvorfor kakaobønnerne gror blandt mange forskellige frugter og træer, som palmer, banantræer og citrusfrugter.