Kurv

0

Kurven er tom

Gå til produkter

Lecithin

Lecithin

Lecithin er en lipid (fedtsyre) som udvindes af bl.a. sojabønner.
Det er et produkt der anvendes som emulgator de fleste chokolader. Det bruges til at sørge for at chokoladen ikke skiller under fremstillingen, når kakaotørstof og kakaosmør eller andet fedtstof bindes. 

Ved brug af Lecithin kan man fx få en chokolade med 70 % kakaotørstof, 10 % fedtstof og 20 % sukker, hvilket giver et unaturligt højt indhold af kakaotørstof som betyder, at man hæver smeltepunktet på chokoladen og at det vil føles, som om man spiser sammenpresset kakaopulver eller at det ’støver’ lidt i munden. 
Brugen af Lecithin i chokolade, gør også at det har en lavere kvalitet og at den er meget billigere at producere. 

For at en chokolade er flydende nok, skal den som minimum indeholde 35 % kakaosmør, da vores maskiner ellers ikke vil kunne køre chokolademassen sammen og den kan heller ikke arbejdes med efterfølgende, når den skal tempereres. 
Når der ikke bruges Lecithin i chokolade, er det færdige resultat i højere kvalitet, men er derfor også dyrere at producere. 

Hos Fyns Chokolade bruges der ikke Lecithin i vores chokolader og chokoladen har derfor også et lavere tørstofsindhold end andre chokolader. Dette er med til at give en mere cremet fornemmelse i munden og at de mørkeste af vores chokolader (90%), er næsten lige så cremet og har det samme smeltepunkt som vores mælkechokolade (57%).