Kurv

0

Kurven er tom

Gå til produkter

Chokoladenørderne

Chokoladenørderne

"Chokolade er godt for sjælen" 

Vidste du at chokolade ikke bare smager godt, men faktisk også er godt for både kroppen og sjælen?
Mørk chokolade indeholder en masse antioxidanter og vitaminer fra bønnerne som er sunde for kroppen.
Chokolade har også en positiv effekt på vores koncentration, så du kan roligt spise et par stykker uden dårlig samvittighed. 

 

Chokoladens oprindelse: 

Chokolade stammer fra Mellemamerika, hvor indianerne fremstillede en kold drik, hvor de rørte kakaoen op med vand. Denne drik var ofte kold og bitter. Derfor tilsatte de vanilje, chili, blomster og andre urter. Mange af ingredienserne blev også brugt medicinsk sammen med kakaoen. Fra mayaindianerne fik spanierne ideen til de varme, søde kakaodrikke. Chokoladen kom derfor til Spanien i 1500-tallet og blev i midten af 1600-tallet udbredt i resten af Europa. 

     

 

Fremstilling af Fyns Chokolade

Se vores video - Fra bønne til bar: 



Læs om hvordan vi producerer vores chokolade:

Chokoladeproduktionen tager fra start til slut 3-4 døgn. 

Vores chokoladeproces starter med de rigtige bønner.
For os er det bønner fra Belize, Den Dominikanske Republik og Guatemala. 
   

Når vi modtager bønnerne, er de både fermenterede og tørrede. Så de er klar til at blive ristet. 

Bønnerne kommer op i en maskine som knækker bønnerne i små stykker og fjerner hinderne. Nu har vi vores kakaonibs. 

De kakaonibs kommer nu op i stenmalsen hvor de bliver knust endnu mere inden de kan komme i chokolademaskinen. 

I chokolademaskinen kommer de knuste nibs, sukker, kakaosmør, og/eller mælkepulver i, afhængigt af hvilken chokolade der bliver lavet. 


Maskinen kører nu i ca 3 døgn, mens den langsomt blander ingredienserne, så den aromatiske smag ikke forsvinder og temperaturen ikke bliver for høj. 

Når blandingen er færdig, kommer den i et stor chokoladekar, hvor den ligger indtil den skal laves til barre. 


Herefter bliver chokoladen taget op og tempereret, så den får den velkendte, blanke overflade og det perfekte knæk. 

Chokoladen er bagefter klar til at komme i forme, blive pakket ind og sendt afsted til kunden.